Workshops?

Taiji Balans biedt workshops voor bedrijven en organisaties, bijvoorbeeld tijdens een bedrijfsuitje  of jubileum. ((Wat moeten we haar of hem nu weer geven?)

Een prettige en ontspannen manier om u en uw collega's kennis te laten maken met een aantal facetten van TAI CHI en QIGIONG.

Maar ook, heel belangrijk!, om te ontdekken hoe je door MINDER beter kunt ademen!.

Na deze workshop is uw leven absoluut veranderd. Dus tijd voor de uitdaging.

Bel of mail ons voor meer informatie.

Hans: 06-53722112 of Ambro: 06-12423948

Seniorenbeurs in Stadhuis Heemskerk

Op 7 september 2019 gaven Hans en Ambro een aantal demonstraties tijdens de seniorenbeurs.

Diverse registraties zijn hiervan te zien op:

Workshop Belastingdienst Team Douane/Brexit

Op 18 april 2019 gaven Hans en Ambro aan het team Douane/Brexit een workshop Tai Chi, Pushing Hands en Qi Gong.

Ook hierbij aandacht voor het beoefenen van de bewegingen vanuit de heupen en benen, het "aanvoelen" van de ander, focus, krachten en  energie. Ook ontspannen is niet vergeten.

Voor de deelnemers een verrassende eerste ervaring met Tai Chi

Workshop Bonhoeffer College Castricum

Op 21 maart 2019 gaven Hans en Ambro aan leerlingen van het Bonhoeffer College een korte workshop Tai Chi, pushing hands en Qi Gong

Naast uitleg over tai chi, het beoefenen van verschillende posities en bewegingen met elkaar, was er ook aandacht voor focus, energie en ontspanning. 

Seniorenbeurs in het Kennemertheater

Zaterdag 16 maart 2019 gaven Hans en Ambro ten behoeve van Paviljoen Westerhout enkele Tai Chi demonstraties in de foyer van het theater.

De Liede - Haarlem

In februari 2019 gaven Ambro en Hans een 4-tal workshops in De Liede.

De Liede in Haarlem is een centrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en/of een lichamelijke beperking in Haarlem. 

Uitleg en bewegingen werden waar nodig aangepast.

Workshop Rudolf Steiner College Haarlem

Op 28 september 2018 gaven Hans en Ambro aan ca. 100 leerlingen in de leeftijd van 14 tot 17 jaar van het Rudolf Steiner College een workshop tai chi.

Naast uitleg over tai chi, het beoefenen van verschillende posities en bewegingen, was ook een moment van ontspanning. Hierbij stond een zaal vol jongeren aandachtig met gesloten ogen op onze aanwijzingen een gevoel van ontspanning te ondergaan. Een bijzondere gewaarwording.

Na afloop dienden de leerlingen op verzoek van hun docenten een reactie op de workshop te geven.

Een kleine bloemlezing uit die reacties:

"Ik vond het interessant hoe je kracht veranderd". Ïk vond het heel bijzonder hoe alle energie werd gecentraliseerd, ik voelde het ook echt. Dat was heel cool". "Als je je aandacht bij het juiste houdt ben je veel sterker". "De kracht die je hebt als je er met je aandacht bij bent". "Als je ontspannen bent reageer je sneller".

Demo in buurthuis Wijk aan Duin

25 november 2017 gaf ik tijdens de lunch die aan een grote groep senioren werd gegeven een tai chi demonstratie. Tussen de tafels door kregen veel aanwezigen voor de eerste keer een indruk wat tai chi inhoudt. Paviljoen Westerhout hoopt hierdoor ouderen, al dan niet met een kleine beperking, in beweging te krijgen.

De organisatie was een samenwerking tussen Gemeente Beverwijk, Stg. Welzijn, Soccius, Paviljoen Westerhout, de Stut,  Maatjes project, Maatje Z, Sociale Teams, Ouderen Platform, Viva zorggroep.

Leerlingen van de Kennemer praktijk school o.l.v. Tara Tromp hebben de gehele lunch verzorgd.

Tai Chi tijdens Duinfestival

2 september 2017. Jingwu leden lichtten een tipje van de tai chi sluier op aan deelnemers van het Duinfestival. Locatie strand Heemskerk. 

Geheel uitverkocht!

Het resultaat werd door 251TV gevolgd en vastgelegd. Zie: https://youtu.be/z6wINY8NM-Q

 En onderstaande foto's, gemaakt door Ben Roozendaal.

Budodag in Wijk aan Zee

Zondag 21 mei 2016 was het Budodag in De Moriaan in Wijk aan Zee. De opbrengst ging naar het goede doel, stichting Digg Out. 

Er werden vele workshops gegeven in verschillende oosterse krijgskunsten, zoals aikido, taekwondo, pencak silat, nihon, ju jitsu, laido en natuurlijk ook taijiquan.

Met zoveel externe krijgskunsten leek taijiquan als interne stijl een vreemde eend in de bijt. Toch bleken er meer overeenkomsten dan men kon vermoeden.

Een bijzondere middag.

Demonstratie in de Chinese Tuin in Haren (G) 2007 op uitnodiging van Jan Batstra

Demonstratie in de Chinese Tuin in Haren (G) 2007 op uitnodiging van Jan Batstra

Deel deze pagina