STN Jaarlijks festival

Stichting Taijiquan Nederland (het overkoepelend orgaan voor beoefenaars en leraren) organiseert jaarlijks de open Nederlandse Kampioenschappen Pushing Hands, Taijiquan en Qigong. Ook vele workshops en demonstraties waren te volgen en te zien.

Na 2 coronajaren is er eindelijk opnieuw een festival.

Op 13 en 14 november 2022 vond dat festival voor de 40e keer plaats. Een reden om eens flink uit te pakken. 

Op zaterdag de 13e vonden de wedstrijden plaats. 

Op zondag de 14e was het feest.

Er worden verschillende oudgedienden en grote leraren het woord gegeven, er zijn spectaculaire demonstraties waarbij we natuurlijk traditiegetrouw starten (zoals elk Chinees festival of feestelijke happening) met een Leeuwendans. Een interactieve show met veel “wist je dat…” weetjes, soms grappig en soms serieus. Een show waar jij lekker voor onderuit mag gaan zitten.

Na de show was er ruimte voor ontmoeting, netwerking en social talk. Ook wel hard nodig nu de meesten van ons elkaar drie jaar niet hebben gezien. Nadien komen we in beweging tijdens een workshop en proosten we gezamenlijk om de dag af te sluiten.

Ambro en Hans waren eerder als jurylid i.o. betrokken bij de taiji-wedstrijden. Ook in november jureren zij weer.

Alle informatie over het festival vind je op https://www.taijiquan.nl/festival2022/ 

North Sea Tai Chi 2022

Op 19, 20 en 21 augustus 2022 organiseerde North Sea Tai Chi voor de 14e keer het 3-daagse festival. Alle informatie kan je vinden op http://www.northseataichi.nl

Op 19 augustus 2017 gaf ik in speakers corner een interactieve workshop aangepaste tai chi voor mensen met reuma of artrose en voor ouderen. Ondanks de vele activiteiten die ochtend was de tent goed gevuld en bleek de workshop voor velen een eye-opener.

Op 21 augustus 2022 gaven Ambro en ik in speakerscorner een lezing over ademen. Alle belangstellenden luisterden ademloos....., wie het heeft gemist krijgt in 2023 een herkansing.

Deel deze pagina